A doua ediție a evenimentului „Romula Fest” de la Reșca – Dobrosloveni

romula festCei care vor lua parte la „Romula Fest” vor putea vedea în cele trei lupte ce vor face dovada curajului și măiestriei luptătorilor din cele două tabere, tir cu arcul, dansuri care îi vor însufleți pe spectatorii prezenți, gastronomie, artele şi meşteşugurile populaţiei care au locuit pe aceste meleaguri acum 2.000 de ani.

romula fest 1Reșca se întoarce în Epoca Romană, redevenind fosta capitală a Daciei Inferioare, cu daci și romani.

„Toate acestea aduc vizitatorii în atmosfera de legendă a locurilor, în cadrul «Romula Fest» fiind și ateliere interactive de metalurgie, echipamente militare, pielărie, ceramică, prelucrarea osului sau jocuri romane și alte activități specifice perioadei antice. Totul este realizat astfel încât să transpună cât mai bine cu realitatea din perioada respectivă, așa cum rezultă ele din studiile istorice. Vă așteptăm să ne fiți alături și să ne bucurăm împreună de reproducerea acelor timpuri istorice!”, au transmis reprezentanții Primăriei comunei Dobrosloveni.

romula fest 1Programul celor trei zile „Romula Fest”

Evenimentul debutează vineri seara, de la ora 19:30, în municipiul Caracal, cu o paradă a costumelor antice pe strada Antonius Caracalla, o paradă cu făclii, precum și alte activități propuse de organizatori.

Iar sâmbătă și duminică, programul va începe în jurul orei 10:00 cu deschiderea taberelor civile și militare. Pe parcursul celor două zile fiind programate ateliere civile și militare, prezentarea trupelor, program individual propus de fiecare trupă, prezentare armament și costume antice, lupte de gladiatori, antrenamente, mare confruntare dintre daci și romani, dar și alte manifestări. Foto: Romula Fest Ediția I 2019 (www.artasiculturaolt.ro)

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat vineri hotărârea 69 prin care au fost impuse restricții suplimentare în peste zece localități ale județului ca urmare a creșterii incidenței Coronavirus, cumulată în ultimele două săptămâni.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.