​Drumul Expres DX12 Craiova – Pitești. Vor fi dați în folosință cei 40 de kilometri promiși? Stadiu: 86% (VIDEO)

lucrari drum expres craiova slatina pitestiDeschiderea traficului pe cei circa 40 de kilometri ai tronsonului 2 din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, tronson care practic formează variantele de ocolire pentru Balș și Slatina, ar urma să aibă loc până la finalul anului, cel puțin așa au tot anunțat autoritățile de la Drumuri în acest an.

„În ciuda mobilizării exemplare, șansele pentru deschiderea traficului în decembrie 2021 pe toți cei 40 de km, pe profil complet (4 benzi), sunt foarte, foarte mici”, avertizează Asociația Pro Infrastructura, citată de Hotnews.ro.

UMB a avansat foarte bine pe Drumul Expres DX12 Balș-Slatina, acolo unde termenul contractual actualizat, cu extensii de timp incluse, este iunie 2022”, a transmis Asociația Pro Infrastructura, care publică și filmări proaspete cu lotul 1 și lotul 2, ambele parte a Tronsonului 2 din DX12 Craiova - Pitești.

„În ciuda mobilizării exemplare, șansele pentru deschiderea traficului în decembrie 2021 pe toți cei 40 de km, pe profil complet (4 benzi), sunt foarte, foarte mici. Totuși, se poate deschide parțial circulația pe Centura Balș (între nodurile Găneasa/DN65 și Braneț/DJ644) și, cu mult efort și noroc de vreme bună, pe Centura Slatina, acolo unde podul peste Olt este principalul punct critic”, a mai notat Asociația.

„Așadar, chiar dacă nu se va reuși inaugurarea completă pe toți cei aproape 40 de km dintre Balș Vest (Spineni) și Slatina Est (Valea Mare), solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și antreprenorului general (UMB) să se concentreze pe deschiderea unor tronsoane, chiar și în sistem semi-profil (un sens al drumului expres), astfel încât șoferii să nu aștepte venirea primăverii pentru a scăpa de traficul infernal din zonă”, mai transmite API.

În urmă cu două zile, la bilanțul ministrului Cătălin Drulă după 9 luni de mandat la Ministerul Transporturilor, s-a făcut referire și la situația acestui proiect.

Cătălin Drulă a spus încă o dată că sunt șanse bune ca lucrările să se finalizeze și traficul să fie deschis, însă a precizat că trebuie ca și „vremea să țină” puțin cu constructorul. Foto: captură video

MND a postat, în premieră, o filmare completă a Drumului Expres Craiova - Slatina - Pitești pe porțiunea Craiova - Colonești.

Premiera filmare completa Drum Expres Craiova – Colonești

Cum arăta tronsonul de 40 de kilometri la sfârșitul lunii iulie

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.