Drumul Expres Craiova- Piteşti. Doar 25%, stadiul fizic al lucrărilor pe primul lot (VIDEO)

drum expres craiova pitesti lot 1 craiova balsPe primul lot al Drumului Expres Craiova – Piteşti unde lucrează constructorul Tirrena Scavi din Italia, evoluția lucrărilor este mult sub așteptări.

Asociaţia Pro Infrastructură a publicat cele mai noi imagini cu şantierul tronsonului Craiova – Robăneşti ( 17 km. în judeţul Dolj).

Stadiul fizic al lucrării este de doar 25% conform raportului de progres al Companiei de Drumuri iar constructorul are mai multe tronsoane unde au rămas culturile agricole. De ieri, constructorul are Autorizaţie de Construire pe întreaga lungime a lotului după ce Ministerul Transporturilor a emis avizul pentru ultimii trei kilometri.

,,Pe acest șantier evoluția este dezamăgitoare. Ieri a fost semnată și ultima autorizație de construire, aproximativ 3,3 km din totalul de 17. Se poate vedea cu ușurință la începutul filmării că suprafața respectivă are diverse culturi agricole nederanjate. Fiindcă întreg lotul este acum autorizat, cerem antreprenorului ca în cel mai scurt timp posibil să-și mărească mobilizarea semnificativ. Vara este excelentă pentru lucrări de terasamente, iar un constructor serios ar putea așterne asfalt pe o mare parte din lot în acest an, și ar deschide traficul anul viitor.” arată Asociaţia Pro Infrastructură.

 

Tirrena Scavi a livrat la timp tronsoane de autostradă precum A 3 Transilvania segmentul de la Gilău sau pe A 1 Timişoara – Lugoj, însă pentru primul lot al Drumului Expres Craiova – Piteşti precum şi pentru alte două contracte ( Modernizarea Centurii Bucureşti DN 2 – A 2 şi Centura Timişoara Sud) lucrările avansează greu.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 1 al DEx 12 Craiova – Piteşti a fost semnat în decembrie 2018 pentru 360 milioane lei şi o durată de trei ani. Termenul contractual este decembrie 2021, evident nu poate fi respectat.

Pe următoarele două loturi, 2 şi 3, lucrează constructorul băcăuan UMB, lotul 2 de 40 de kilometri dintre Balş şi Slatina urmând să fie deschis circulaţiei până la sfârşitul anului (stadiu fizic peste 80 %). Contractul pentru lotul patru, unde tot acelaşi constructor este desemnat câştigător, nu poate fi semnat din cauza unor contestaţii. Asociatia Pro Infrastructura

Drumul Expres Craiova Pitesti Tronson 2 UMB Lot2 pod peste râul Olt și Balta Milcov 04062021

 

Pin It