Autostrada Sibiu-Pitești. Chinezii excluși de la licitație câștigă procesul și revin pe tronsonul atribuit deja austriecilor

utilaje lucrari infrastructuraBlocaj în proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești, pe lotul Tigveni Curtea de Argeș. Chinezii excluși de la licitație pentru că erau pe o listă neagră a Băncii Mondiale au câștigat la Curtea de Apel. Compania de autostrăzi trebuie să facă o reevaluare a ofertelor pe acest segment încredințat deja austriecilor de la Porr.

Chinezii revin în cursa pentru realizarea a 10 kilometri din autostrada Sibiu-Pitești. Este vorba despre secțiunea dintre Tigveni și Curtea de Argeș, informează DIGI24.

Compania de Administrare a Infrastructurii atribuise, inițial, contractul austriecilor de la Porr, care au cerut 1,67 miliarde de lei pentru realizarea în cinci ani a celor 10 kilometri de șosea rapidă.

Decizia CNAIR a fost contestată de cei de la China Railway, iar Curtea de Apel le-a dat dreptate chinezilor.

Firma din Asia fusese exclusă de la licitație deoarece nu a menționat nimic în documentația depusă de problemele avute în Georgia cu Banca Mondială și nici despre faptul că a ajuns astfel timp de trei ani pe lista neagră a instituției financiare.

 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, declara recent, la Digi24, că anul viitor vom avea prima tăiere de panglică pe autostrada Sibiu-Pitești.

Austriecii care construiesc cei 13 kilometri dintre Sibiu și Boița au realizat deja 40% din lucrări, prin urmare la finalul anului viitor autostrada va fi gata.

Acum în vară vor intra în teren și italienii de la Astaldi, care vor construi cei 30 de kilometri de șosea rapidă dintre Pitești și Curtea de Argeș.

Alte două loturi cu o lungime totală de 69 de kilometri sunt în licitație. FOTO DRDP Brasov Facebook

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Cătălin Giulescu, chestor al Direcției pentru Evidența Persoanelor, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că buletinul electronic, care are și funcție de document de călătorie, are steagul UE, conform regulamentului adoptat în întregul bloc comunitar, dar și stema României.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.