Lista galbenă actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

aeroport afisaj zboruriIndia a fost introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din această țară vor fi obligați să stea în carantină 14 zile, chiar dacă au avut COVID sau stau pe teritoriul României mai puțin de 72 de ore. Măsura nu se aplică celor care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19, potrivit hotărârii CNSU.

De asemenea, marți seara a fost aprobat ajutorul de urgență pentru India, la care România contribuie alături de alte 5 state membre UE.

România va trimite 80 de concentratoare de oxigen, 75 de cilindri de oxigen și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat. Spitalele din India, copleșite de numărul mare de cazuri, nu mai au oxigen pentru tratarea pacienților.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat:

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată marți. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină pentru 14 zile. De asemenea, cei care se întorc din țările respective au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ stau în carantină doar 10 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Excepție face India, în cazul căreia sunt scutiți de carantină doar cei care au făcut ambele doze de vaccin.

India

Uruguay

Bermuda

Curaçao

Cipru

Turcia

Bahrain

Suedia

Puerto Rico

Andorra

San Marino

Franța

Croatia

Argentina

Polonia

Ungaria

Serbia

Macedonia de Nord

Aruba

Estonia

Olanda

Slovenia

Seychelles

Bosnia si Herțegovina

Chile

Lituania

Iordania

Muntenegru

Bulgaria

Capul Verde

Kuweit

Cehia

Qatar

Liban

Brazilia

Ucraina

Kosovo

Belgia

Paraguay

Luxemburg

Columbia

Armenia

Austria

Letonia

Grecia

Mongolia

Iran

Liechtenstein

Peru

Italia

Oman

Maldive

Germania

Canada

Elveția

Insulele Bonaire, Saint Eustatius si Saba

Georgia

Azerbaidjan

Statele Unite ale Americii

Costa Rica

Africa de Sud

ANAT. Introducerea pe lista galbenă a unor destinații turistice preferate de români este nejustificată

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Utilizatorii WhatsApp au la dispoziţie câteva săptămâni pentru a accepta ''Politica de Confidenţialitate'' a aplicaţiei şi ''Termenii şi Condiţiile'', ambele actualizate în decursul ultimelor luni, care presupun partajarea datelor cu Facebook, în caz contrar le vor fi restricţionate accesul la...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.