Peste o sută de permise auto reținute, 1.110 șoferi amendați, în weekend

control trafic politia rutieraLa sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri au amendat 1.110 șoferi și au reținut mai mult de 100 de permise de conducere.

Valoarea totală a celor 1.110 sancțiuni contravenționale s-a ridicat la 299.035 de lei, iar pentru neregulile constatate polițiștii rutieri au reținut 108 permise de conducere.

Din totalul permiselor auto, 23 au fost pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 35 pentru depăşirea limitei de viteză pe un sector de drum cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi 50 pentru alte abateri, fiind retrase şi 15 certificate de înmatriculare.

S-au constatat, totodată, și 13 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șapte fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis şi două pentru alte abateri.

Șoferi băuți sau fără permis de conducere

Trei șoferi opriți în trafic s-au ales cu dosare penale pentru consum de alcool sau conducere fără permis.

Sâmbătă, pe strada Recea, din municipiului Slatina, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Bălteni, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,87 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, pe strada Bircii, din oraşul Potcoava, a fost depistat un bărbat de 56 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped având o alcoolemie de 0,87 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere. Bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și s-a ales cu dosar penal.

Duminică, pe strada Principală din comuna Dobrun, a fost depistat un tânăr de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză, pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Social

 

 

 

 

 

 

Social

Evenimente

Patru bărbați, trei din Schitu și unul din Movileni, au fost reținuți joi seara după ce au falsificat și pus în circulație suma de 1.000 de euro.
Un bărbat din Caracal a organizat botezul copilului cu 90 de persoane. Poliţiştii au oprit...
În cursul serii de miercuri, jandarmii olteni au prins un pescar care reușise să prindă un somn cu...
Doi bărbați și o femeie au fost victimele unui accident de circulație produs miercuri după-amiază...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.