Aproape 90 de șoferi au rămas fără permis. Un tânăr circula cu 186 km la oră

politia rutieraPolițiștii Serviciului Rutier au aplicat, în numai trei zile, peste 430 de amenzi pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Aproximativ 90 de șoferi au rămas fără permis, majoritatea fiind penalizați pentru viteză.

În urma activităților desfășurate în perioada 2 – 4 aprilie, polițiștii au aplicat 438 de sancțiuni contravenționale, dintre care 191 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 71 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto și diferența pentru alte abateri. Totodată, șapte bicicliști și doi căruțași au fost sancționați contravențional pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice. Cuantumul amenzilor date s-a ridicat la 127.098 lei.

Totodată, polițiștii au reținut 87 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Dintre acestea, 14 au fost reținute pentru conducerea unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice și 58 pentru depășirea vitezei legale pe un sector de drum cu mai mult de 50 kilometri pe oră. Oamenii legii au retras și 15 certificate de înmatriculare.

 

Un tînăr cicula cu 186 de kilometri la oră.

Unul dintre șoferii care au rămas fără permisul de conducere este un tânăr de 22 de ani, din Călui, pe care polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe Drumul Național 65 – European 574, l-au surprins cu aparatul radar conducând un autoturism cu o viteză de 186 kilometri pe oră pe un sector de drum unde limita de viteză este stabilită la 100 kilometri pe oră. Tânărul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Pin It