Petreceri private la Scărișoara și Ipotești, întrerupte de polițiști

controale jandarmerieÎn urma acțiunilor desfășurate sâmbătă de polițiști două petreceri organizare la Scărișoara și Ipotești au fost oprite iar cei vinovați au fost amendați.

Cuantumul sancțiunilor acordate celor aproximativ 20 de persoane care participau la petreceri a fost de peste 10.000 de lei.

Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Poliției Olt, a declarat că sâmbătă, în jurul orelor 18:35, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Deveselu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în comuna Scărișoara are loc o petrecere privată. „La fața locului a fost identificat organizatorul, precum și zece persoane, participanți. Aceștia au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea sancțiunilor fiind de 10.000 de lei. Evenimentul a fost oprit”, a spus reprezentantul IPJ.

Polițiștii din Coteana s-au sesizat din oficiu sâmbătă, în jurul orei 21:30, cu privire la faptul că pe raza comunei Ipotești are loc o petrecere privată. „La fața locului au fost identificate nouă persoane, acestea fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, valoarea amenzilor fiind de 3.000 de lei”, a adăugat Cristian Grigorescu.

136 de amenzi într-o singură zi

La acțiunile organizate pentru prevenirea și combaterea infectării cu coronavirus, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, la aceste activităţi participând peste 220 de forţe de ordine.

S-au controlat 94 de societăți comerciale, precum şi 65 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în cuantum de 51.500 de lei, dintre acestea 115 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 38.000 de lei, 19 pentru nerespectarea distanțării fizice, în valoare de 13.000 de lei și două pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 500 de lei.

Social

 

 

 

 

 

 

Social

Evenimente

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri au amendat 1.110 șoferi și au reținut mai mult de 100 de permise de conducere.
Un slătinean în vârstă de 34 de ani a fost prins la furat de combustibil dintr-un mijloc de...
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş efectuează, joi dimineaţă,...
ACTUALIZARE: Bărbatul din Vulpeni, găsit fără suflare în apele Oltului

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.