Percheziții la Corbu. Grupare specializată în furturi din TIR-uri aflate în trafic, destructurată

perchezitiiO grupare infracțională specializată în furturi din autotrenuri aflate în mers, din care făceau parte și persoane din județul Olt, a fost destructurată ca urmare a cooperării procurorilor DIICOT și a polițiștilor din Capitală și mai multe județe cu autoritățile franceze.

Faptele au fost comise în perioada 2018 – 2019 pe teritoriul Franței, ancheta oamenilor legii desfășurându-se în ultimul an. Prejudiciul cauzat se ridică la 3,5 milioane de euro, cei implicați în furturile din TIR-uri fiind prinși în urma a peste zece descinderi domiciliare, două dintre acestea fiind și în comuna Corbu, județul Olt, însă autoritățile nu au reținut pe nimeni.

„Cetățenii români care fac parte din gruparea itinerantă de criminalitate organizată ar fi comis, în perioada mai 2018 – august 2019, 21 de furturi calificate din autotrenuri de marfă. Prejudiciul de aproximativ 3.500.000 de euro constă în produse cosmetice, electronice și componente IT”, se arată în comunicat Poliției Române.

Modul de acțiune al grupului ar fi constat în identificarea societății care comanda transportul de bunuri, identificarea autotrenului și urmărirea acestuia cu autoturisme puternice, prevăzute cu deschidere tip parasolar. „Șoferul experimentat s-ar fi apropiat (s-ar fi lipit) de autotren, unul dintre ceilalți membri ai grupării ar fi escaladat plafonul spre capota de la motor, iar, după tăierea prelatei, ar fi intrat în remorcă, de unde ar fi aruncat bunurile vizate. Alte persoane ar fi fost însărcinate cu încărcarea lor în vehicule folosite în acest scop”, transmite Poliția Română.

Miercuri dimineață, au fost efectuate 13 percheziții domiciliare, dintre care șapte în Capitală, trei în Ilfov, două în Olt, respectiv în comuna Corbu, și una în Prahova, acestea vizând depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor pe teritoriul francez, precum și indisponibilizarea bunurilor, valorilor sau înscrisurilor de interes în cauză.

Activitatea a fost realizată împreună cu polițiști din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul DGPMB, IPJ Olt și IPJ Prahova și cu criminaliști din cadrul IGPR – Institutul Național de Criminalistică, DGPMB, inspectoratele Olt și Prahova, fiind sprijinită de ofițerul de legătură al Jandarmeriei Franceze pe lângă Ambasada Franței la București și specialiști EUROPOL.

 

Social

 

 

 

 

 

 

Social

Evenimente

O femeie de 68 de ani, din comuna Sârbii Măgura, a ajuns la spital vineri după-amiaza, după ce s-a intoxicat cu fum în timpul unui incendiu care i-a cuprins locuința.
Profesorul slătinean Florin Pîrvănescu, care a predat la Colegiul Național Radu Greceanu, a fost...
Tânărul bălșean care, în seara de 23 februarie, a pierdut controlul direcției de mers a mașinii pe...
O cununie civilă la care participau în jur de 20 de persoane de etnie romă a fost întreruptă de...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.