Valutiștii din Slatina, prinși în flagrant și amendați

valuta schimb valutarTrei bărbați care schimbau valută fără autorizație au fost duși, miercuri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt după ce au fost prinși în timp ce desfășurau activități de schimb valutar fără autorizație.

Valutiștii au fost depistați în urma acțiunilor făcute de polițiștii olteni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite ce se comit la regimul caselor de schimb valutar, de amanet și a schimburilor ilegale de valută practicate de anumite persoane fizice neautorizate.

„La data de 28 octombrie, începând cu orele 11.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în zona „Vacanţa” de pe raza municipiului Slatina au surprins în flagrant un număr de trei persoane de sex masculin care desfășurau activități de schimb valutar fără autorizație. Acestea au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt în vederea legitimării și luării măsurilor legale, ca urmare a nerespectării legislației in domeniu”, a declarat Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicite.

Ca măsura complementară s-a dispus confiscarea sumelor tranzacționate, respectiv 400 Euro.

Social

 

 

 

 

 

 

Social

Evenimente

Un șofer din comuna Milcov a avut nevoie de îngrijiri medicale, sâmbătă după-amiaza, în urma unui accident de circulație produs pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Slatina.
Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit joi după-amiază când încerca să schimbe anvelopa unui...
Un bărbat din Olt este cercetat penal pentru evaziune fiscală, după ce oamenii legii au descoperit...
Un incendiu a izbucnit joi după-amiaza la o casă din satul Dranovățu al comunei Găneasa. Pentru...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.