Trei dosare penale și cinci amenzi, de la începutul procesului electoral

control politia rutieraDe la ora 7 dimineața, când au fost deschise cele 380 de secții de votare din județul Olt, și până la ora 16, au fost înregistrate 33 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale.

Trei dosare penale au fost întocmite, dar și cinci amenzi au fost aplicate, în această perioadă, anunță reprezentanții IPJ Olt.

„În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale. 25 dintre sesizări nu s-au confirmat”, transmite IPJ.

Sursa citată mai arată că printre infracțiunile constatate se numără și fapta unui membru al unei secții de votare din municipiul Slatina care a votat la secția respectivă, deși nu avea acest drept.

În județul Olt au fost instituite trei zone de siguranță și 11 zone de risc, care cuprind 19 localități, unde polițiștii, împreună cu jandarmii, acționează suplimentar în ziua alegerilor, pentru a preveni fraudarea procesului electoral, dar și pentru a asigura un climat optim de siguranță publică.

Social

 

 

 

 

 

 

Social

Evenimente

Asistenta de la Secţia Medicină Internă a Spitalului Judeţean Slatina, infectată cu COVID-19, s-a stins din viaţă.
Un adolescent în vârstă de 15 ani, din comuna Găneasa, a ajuns în comă la spital și a murit la...
Un grav accident de circulație a avut loc sâmbătă după-amiază pe centura Caracalului. În accident...
Un craiovean în vârstă de 37 de ani a fost amendat de polițiștii din Olt care au constatat că...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.