SCHITU. A dat foc casei mamei sale

masina de politieUn bărbat în vârstă de 46 de ani, din Slatina, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, în urma unei discuţii contradictorii cu mama sa, i-a dat foc casei acesteia din comuna Schitu.

Polițiștii din Perieți au reținut duminică, 28 ianuarie, un bărbat cercetat pentru distrugere. În ziua următoare acesta a fost arestat preventiv. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că a dat foc locuinței mamei sale din comuna Schitu.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani, din municipiul Slatina, pe fondul unor discuții contradictorii cu mama sa, ar fi încendiat locuința acesteia din comuna Schitu. În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Ulterior, în cursul zilei de luni, 29 ianuarie 2024, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Slatina, care au admis propunerea anchetatorilor și au dispus măsura arestării preventive față de bărbatul acuzat de distrugere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia instanței de judecată nu este una definitivă și deja a fost contestată de inculpat, contestația urmând a fi judecată de o instanță superioară, într-una din zilele următoare.

 

Pin It