Un slătinean a fost arestat de DIICOT pentru trafic de substanțe interzise

traficant slatinean arestatPoliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui tânăr, de 24 de ani, din municipiul Slatina, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni ilicite cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Tînărul este acuzat că a vândut etnobotanice unor consumatori din Slatina și Drăgășani, precum și din localități limitrofe. Polițiștii au găsit în apartamentul acestuia peste 220 de plicuri cu substanțe interzise și peste 7.000 de lei.

Slătineanul cerea fiecărui consumator câte 25 de lei pentru o doză de etnobotanice. La audieri au ajuns 12 persoane.

„Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului și până în prezent, tânărul ar fi comercializat substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, mai multor persoane din județele Olt și Vâlcea, cu suma de 25 de lei pentru o doză. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 221 de pliculețe din material plastic, cu închidere de tip zip-lock, ce conțineau fragmente vegetale uscate și 7.050 de lei, asupra cărora s-a instituit măsura sechestrului asigurator. La audieri au fost conduse 12 persoane din municipiile Slatina și Drăgășani, atât cu implicare directă în vânzarea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv, cât și consumatori ai unor astfel de substanțe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Vineri, slătineanul de 24 de ani a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la activități au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani – Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Pin It