O tânără din Gura Padinii a fost răpită de concubin

rapita de concubin gura padiniiTrei bărbaţi, doi din Corabia şi unui din Caracal, au fost reţinuţi de poliţişti, miercuri, după ce au răpit cu o tânără în vârstă de 24 de ani şi pe copilul acesteia în vârstă de trei ani. Unul dintre bărbaţi este concubinul femeii.

Fapta a avut loc săptămâna trecută, în noaptea de 15 spre 16 august 2023, cel care a alertat polițiștii fiind bunicul tinerei. Iar cel care a luat-o cu forța din casă a fost nimeni altul decât concubinul ei, potrivit unor surse, ce era însoțit de mai multe persoane, femeia, dar și copilul, fiind urcați într-o mașină.

„În fapt, la data de 16 august 2023, în jurul orei 05:10, polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Corabia au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că nepoata sa, din comuna Gura Padinii, județul Olt, ar fi fost luată împotriva voinței sale de la domiciliu de un tânăr din orașul Corabia. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 16 august 2023, în jurul orei 04:00, o tânără de 24 de ani, din comuna Gura Padinii, ar fi fost luată împotriva voinței sale, de la domiciliu, împreună cu un minor de 3 ani, de către un un tânăr de 33 de ani, din orașul Corabia, însoțit de mai multe persoane, plecând cu un autoturism într-o direcție necunoscută”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Patru tineri, dintre care trei din Corabia, printre care și concubinul tinerei din Gura Padinii, și unul din Caracal, au fost identificați ca fiind autorii faptei. Însă, bărbatul de 33 de ani care a luat-o cu forța pe femeie și copil, ce din spusele acesteia ar fi al lui, este încă de negăsit, acesta sustrăgându-se cercetărilor.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat patru persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv trei tineri cu vârste cuprinse între 25 și 33 de ani, din orașul Corabia și un tânăr de 27 de ani, din municipiul Caracal. În urma probatoriului administrat, la data de 23 august 2023, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Corabia, pe numele a trei tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsirea de libertate în mod ilegal și violarea de domiciliu, tânărul de 33 de ani sustrăgându-se cercetărilor”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Joi, 24 august 2023, cei trei tineri au fost prezentați în fața magistraților Judecătoriei Corabia, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de aceștia, dar și față de corăbianul de 33 de ani care se sustrage cercetărilor.

Polițiștii desfășoară activități specifice pentru depistarea tânărului și punerea în aplicare a mandatului de arestare preventivă.

 

Pin It