Darius Vâlcov s-a predat într-o localitate lângă Napoli

darius valcovFostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, condamnat la începutul lunii mai la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor” și dat în căutare internațională s-a predat lângă Napoli, conform surselor G4Media.

Conform unei publicații din Napoli, Vâlcov s-a predat agenților de la secția de poliție locală din localitatea Portici.

Vâlcov s-a predat la o secție de poliție de lângă Napoli, relatează și Corriere della Sera. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Vâlcov, fost primar în Slatina și ministru în guvernele Ponta și Dăncilă, a fost unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea.

Darius Vâlcov era plecat în Italia în urmă cu câteva luni, potrivit unor surse oficiale. El a lipsit de la mai multe termene ale procesului de la Curtea Supremă.

 

În 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) îl condamnase în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare pentru corupţie.

Vâlcov a fost acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro şi are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de doar 2 milioane de euro.

Deşi în acest dosar, Vâlcov este acuzat de DNA de şpăgi şi un prejudiciu de peste 9 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro), instanţa l-a găsit vinovat doar de o pagubă de 6,2 milioane de lei. Potrivit rechizitoriului, numai în acest dosar, Vâlcov are sechestru pe bani şi bunuri de peste 7,2 milioane de lei, printre care 3 lingouri de aur şi 172 de tablouri. Deci, cu 1 milion de lei mai mult decât l-a găsit instanţa vinovat.

Pin It