Și-a bătut soția până a băgat-o în spital

arestatUn bărbat din comuna Fărcașele și-a bătut soția până când femeia a ajuns la spital.

Agresiunea s-a petrecut în urma unui conflict spontan, bărbatul luând femeia la pumni. „În urma investigațiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, femeia ar fi fost agresată fizic de soţul său, un bărbat, de 44 de ani. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore”, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Magistrații Judecătoriei Caracal au dispus arestarea preventivă a bărbatului bătăuș pentru 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este însă definitivă și deja a fost contestată de agresor.

Bărbatul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ, unde se află și în prezent, după ce m

Ce poţi face dacă eşti victima violenţei domestice?

Reprezentantul Poliției Olt a venit și cu câteva informații atât de necesere celor care sunt victime ale violenței domestice.

  • Să-ţi faci un plan de siguranţă care să conţină persoanele cu care poţi discuta despre abuz, care îţi pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care te pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le poţi da spre păstrare documentele tale importante, bani etc, numerele de telefon la care poţi apela la nevoie, lista cu obiectele de care ai nevoie în cazul în care trebuie să pleci.
  • Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal. Încadrarea juridică a faptei se face în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale.
  • Să te prezinţi imediat la Poliţie pentru a depune plângere.
  • Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor.
  • Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care te va apăra de agresor.

În cazul infracţiunii de violenţă în familie, dacă faptele prevăzute în articolul 188 (omorul), articolul 189 (omorul calificat) și articolele 193 – 195 (lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte) sunt săvârșite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

În privința cazului de la Fărcașele prezentat, bărbatul care și-a lovit soția cu pumnii, în urma agresiunii aceasta ajungând la spital, riscă să stea în spatele gratiilor între 5 luni și 2 ani și jumătate, față de o perioadă între 3 luni și până la 2 ani cât era până acum.

 

Social

 

 

 

 

 

 

Social

Evenimente

În urma accidentului de sâmbătă dimineața, la ieșire din orașul Corabia, unul dintre șoferi, în vârstă de 25 de ani, a decedat.
Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost reținut vineri de polițiștii din Bobicești sub acuzația că...
Patru persoane au fost rănite în urma unui accident de circulație produs, sâmbătă dimineață, la...
Vineri seara, pompierii din cadrul Gărzii Osica de Sus și Detașamentului Slatina au intervenit în...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.