Patru bărbați reținuți pentru falsificarea a 1.000 de euro

banconte euro false perchezitii schituPatru bărbați, trei din Schitu și unul din Movileni, au fost reținuți joi seara după ce au falsificat și pus în circulație suma de 1.000 de euro.

Unul dintre cei patru a vrut să cumpere șapte telefoane mobile pentru suma de o mie de euro și a achitat cu zece bancnote a câte 100 de euro fiecare care aveau aceeași serie și nu aveau elemente de siguranță cum au cele autentice.

Cei patru au fost prinși în urma a trei percheziții care au fost efectuate joi de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliție Schitu și a luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Descinderile au avut loc la domiciliile persoanelor din județ, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificarea de monede, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciunea.

„În fapt, la data de 9 mai, un bărbat a sesizat faptul că ar fi vândut șapte telefoane mobile unui bărbat, în vârstă de aproximativ 25 de ani, contra sumei de 1.000 de euro. Bărbatul a observat că cele 10 bancnote din cupiura de 100 de euro au aceeași serie și nu prezintă elementele de siguranță ale bancnotelor autentice. Astfel, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt au organizat o acțiune și în urma perchezițiilor au ridicat o imprimantă și șase telefoane mobile”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

După descinderile din Schitu, patru persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale, iar în urma administrării probatoriului în cauză acestea au fost reţinuți pentru 24 de ore. Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani, trei domiciliate în comuna Schitu şi una în comuna Movileni, vor fi prezentați magistrații Judecătoriei Slatina cu propuneri legale.

Social

 

 

 

 

 

 

Social

Evenimente

În urma accidentului de sâmbătă dimineața, la ieșire din orașul Corabia, unul dintre șoferi, în vârstă de 25 de ani, a decedat.
Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost reținut vineri de polițiștii din Bobicești sub acuzația că...
Patru persoane au fost rănite în urma unui accident de circulație produs, sâmbătă dimineață, la...
Vineri seara, pompierii din cadrul Gărzii Osica de Sus și Detașamentului Slatina au intervenit în...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.