Pescar cercetat penal pentru braconaj pe râul Olt

somn braconat din raul oltÎn cursul serii de miercuri, jandarmii olteni au prins un pescar care reușise să prindă un somn cu greutatea de patru kilograme din râul Olt. În momentul depistării, pescarul avea asupra lui atât peștele cât și ustensilele folosite la prinderea peștelui, pe care oamenii legii l-au găsit viu și l-au redat mediului acvatic.

„În dreptul localității Băbiciu, pe luciul de apă al râului Olt, a fost depistat un bărbat, cu domiciliul în comuna Băbiciu, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial folosind o ambarcațiune pneumatică și unelte interzise. Asupra acestuia, în unealta de pescuit, a fost găsit capturat un pește din specia somn, cu greutatea de patru kilograme, aflându-se în stare vie, astfel jandarmii au procedat la redarea lui mediului acvatic, prin deversare în apa râului Olt. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a braconat, folosind unelte interzise, introduse în apa râului Olt. Bunurile au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie.

Jandarmii reamintesc că până în data de 7 iunie, prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești.

Social

 

 

 

 

 

 

Social

Evenimente

În urma accidentului de sâmbătă dimineața, la ieșire din orașul Corabia, unul dintre șoferi, în vârstă de 25 de ani, a decedat.
Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost reținut vineri de polițiștii din Bobicești sub acuzația că...
Patru persoane au fost rănite în urma unui accident de circulație produs, sâmbătă dimineață, la...
Vineri seara, pompierii din cadrul Gărzii Osica de Sus și Detașamentului Slatina au intervenit în...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.