Acțiune de amploare a polițiștilor din Olt (VIDEO)

  survor elicopter aviatieZeci de polițiști au desfășurat sâmbătă o acțiune preventiv-reactivă fulger, în sistem integrat, cu scopul de a preveni și combate situațiile de risc. Un elicopter al Aviației a survolat deasupra întregului județ.

  Au fost constatate trei infracțiuni și au fost aplicate peste 160 de amenzi, în valoare de aproximativ 57.000 de lei iar 24 de conducători auto au rămas pietoni, permisul fiindu-le reținut pentru diverse abateri la regimul rutier.

  Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat în intervalul orar 15:00 – 21:00 în zonele de competență ale Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, Secției 8 Poliție Rurală Perieți, Secției 9 Poliție Rurală Scornicești și Secției 12 Poliție Rurală Potcoava.

  „Obiectivul acțiunii a fost îmbunătăţirea climatului de ordine și siguranță publică, creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării cadrului legal, prin organizarea de acţiuni specifice punctuale şi consolidarea prezenţei echipelor de patrulare în zonele vizate, pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi amplificarea vizibilităţii elementului poliţienesc în spaţiul public”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

  Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a survolat tot județul Olt, în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol și cinegetic, tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. Totodată, acesta a fost folosit și pentru monitorizarea traficul rutier.

  În timpul activităților desfășurate s-au constatat trei infracțiuni, dintre care una la regimul circulației rutier, și au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.855 lei. Din totalul amenzilor, 137 au fost la regimul circulației rutiere – una pentru consum de alcool, 40 la viteză și 96 de altă natură. Polițiștii rutieri au reținut și 24 de permise de conducere, dintre care unul pentru consum de alcool, 21 pentru depășirea limitei de viteză și două pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase și trei certificate de înmatriculare.

  viezomanviezoman 1Vitezomani, prinși pe DN 65 – E 574

  Polițiștii rutieri au prins șase vitezomani pe Drumul Național 65 – E 574. Aceștia au fost amendați și au rămas fără permis.

  Un șofer a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe porțiunea de drum Slatina – Pitești, cu o viteză de 184 de kilometri pe oră, în afara localității, unde limita de viteză este de 100 de kilometri pe oră. Alți cinci șoferi au fost depistați pe același drum în timp ce conduceau autoturisme cu viteze cuprinse între 151 – 168 de kilometri pe oră. Cu toții au fost sancționați contravențional și le-a fost reținut permisul de conducere.

  Prinși la braconaj

  Doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 20 de ani, ambii din comuna Osica de Sus, au fost prinși de un echipaj al Jandarmeriei Olt, într-un autoturism, în apropierea barajului Ipotești, având asupra lor 160 metri de plase monofilament. Oamenii legii au întocmit pe numele lor dosar penal.

  Evenimente

  Un slătinean de 42 de ani a murit marți la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce în cursul zilei de duminică a ajuns în stare foarte gravă, fiind victima unei agresiuni.
  Actualitate

  Miercuri, 12 August 2020 18:34

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că "nu există nicio validare externă pentru...

  Social

  Miercuri, 12 August 2020 17:45

  Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, susține că recomandarea...

  Social

  Miercuri, 12 August 2020 16:40

  Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, care sunt condițiile pentru începerea anului școlar...

  Național

  Miercuri, 12 August 2020 13:48

  Prognoză îngrijorătoare a specialiștilor în sănătate publică: peste o lună, în România ar putea fi...

  Național

  Miercuri, 12 August 2020 12:56

  Comisarul-şef Claudiu Enache de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR a...

  Actualitate

  Miercuri, 12 August 2020 12:45

  Plutonierul major Liviu Cristian Boroi, din cadrul Jandarmeriei Olt, a primit Emblema de Onoare a...

  Evenimente

  Miercuri, 12 August 2020 12:16

  Un slătinean de 42 de ani a murit marți la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce în cursul...

  Social

  Miercuri, 12 August 2020 09:10

  Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a decis să renunțe la procedura prin...

  Actualitate

  Miercuri, 12 August 2020 08:44

  Primăria Caracal și alte patru primării din comunele limitrofe municipiului au încheiat marți un...

  Actualitate

  Marți, 11 August 2020 18:26

  Un studiu al unor cercetători chinezi demonstrează că decoctul de caprifoi ar putea vindeca noul...

  Evenimente

  Marți, 11 August 2020 15:21

  Polițiștii au controlat, în ultimele 24 de ore, peste 1.000 de maşini.

  Economic

  Marți, 11 August 2020 14:52

  Dacă ordonanța va fi respinsă definitiv, rămâne în vigoare legea privind dublarea alocațiilor

  © Slatina TA. Drepturi rezervate
  Free Joomla! templates by Engine Templates