Zonele aglomerate, verificate pentru a limita îmbolnăvirile cu COVID-19

control distantare socialaPolițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali din Slatina au început acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară.

controale pieteÎn acţiunea desfăşurată cu efective mărite au fost verificate zeci de restaurante, terase, fast-food-uri, și nu numai, autoritățile urmărind dacă măsurile impuse în contextul stării de alertă sunt respectate.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă din județ au fost vizate de forțele de ordine, controale fiind efectuate și în trafic. Cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, autoritățile au verificat și transporturile de persoane.

După primele activități desfășurate în acest sens, cei 250 de oameni ai legii au verificat 75 restaurante, terase, fast-food-uri și alte medii de interes. „Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care cinci pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19. Valoarea totală a sacțiunilor aplicate este de 11.900 de lei”, a spus reprezentantul IPJ.

Pin It