VIDEO. Percheziţii în Olt şi alte trei judeţe, la samsarii de maşini second-hand

perchezitiiPoliţiștii olteni au efectuat în dimineața zilei de joi, 16 noiembrie 2023, 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Olt, Dolj, Ilfov şi Braşov, într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din totalul de 15 descinderi, șase au fost în județul Olt, patru în Brașov, trei în Dolj și două în Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2017 – 2023, bănuiții, prin intermediul unor platforme de vânzare online, ar fi desfăşurat activităţi economice cu autoturisme şi piese auto second – hand, fără a le declara organelor fiscale, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, astfel, obţinând venituri totale de aproape 3,5 milioane de euro.

„Veniturile ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin intermediul unei persoane, administrator al unei societăţi comerciale, care ar fi depus în conturile firmei sume de bani cu titlu de aport propriu sau împrumut. Din banii proveniți din aceste operațiuni financiare, societatea ar fi achiziționat, în perioada 2020 – 2023, imobile în valoare de peste 1,2 milioane lei. Astfel, prin intermediul operațiunilor financiare, ar fi fost creat un lanț economic – financiar care să dea aparenta legalității sumelor de bani rezultate din activitatea infracțională”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul Olt.

Cinci persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii, cu privire la aspectele sesizate.

Pin It