Mașina prefectului de Olt, Mario De Mezzo a luat foc la Vlădila

autoturism ars mario de mezzoÎn dimineața zilei de vineri, 29 septembrie 2023, autoturismul personal al prefectului de Olt Mario Lucian De Mezzo a fost cuprins de flăcări și a ars aproape în totalitate.

Mașina era staționată la intrarea în comuna Vlădila. La volan se afla Diana Crețu, șefa Cancelariei Instituției Prefectului – Județul Olt.

Un muncitor care lucra în zona respectivă a observat că se scurge un lichid de sub mașină, acesta a sesizat șoferița care a coborât din mașină și a văzut că începe să iasă fum dens și flăcări. La fața locului au ajuns polițiști din localitate și pompieri, care spun că incendiul care a distrus autoturismul ar fi izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit electric.

„Un autoturism a ars, în proporție de 90 la sută, la intrarea în comuna Vlădila, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric. Pentru gestionarea evenimentului au intervenit pompierii Detașamentului Caracal, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea echipajelor, autoturismul ardea generalizat, iar femeia care se afla la volan în momentul izbucnirii incendiului, se afla în afara autoturismului, fără urme de traumă. Aceasta a fost asistată medical de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

„Cea mai importantă veste a zilei este că nimeni nu a fost rănit în accidentul despre care relatează deja toată presa. Am declarat public că refuz să cred că ar fi orice altă cauză decât un accident nefericit, chiar dacă mulți îmi sugerează contrariul. Sper că nimeni nu poate merge atât de departe, dar nu pot să nu fiu îngrijorat când prea mulți dintre voi vă gândiți la acest scenariu. Asta spune multe despre ei. Și pentru că aș vrea să oprim orice tentativă penibilă de transformare a ceea ce putea fi o tragedie în dezinformare grosolană, aveți în imagini RCA-ul meu (VALABIL) și ITP-ul (VALABIL). Într-o lume ideală, cei care au pornit aceste minciuni ar trebui să prezinte scuze, dar sigur că nu am astfel de așteptări”, a precizat Mario De Mezzo.

Pin It