Ortanța Ciobanu, condamnare definitivă

Ortanta CiobanuÎn cursul zilei de luni, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursul în dosarul în care Ortanţa Ciobanu, fostul director adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate Olt, este acuzată de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

În prima instanță, la data de 21 iulie 2016, judecătorii Tribunalului Olt au condamnat-o pe Ortanța Ciobanu la 2 ani de închisoare cu suspendare. Aceştia au dispus şi confiscarea sumei de 2.300 lei, reprezentând obiectul infracţiunii de luare de mită în formă continuată săvârşită de fostul director adjunct al CAS Olt.

Suspendată din funcţie la începutul anului trecut, Ortanţa Ciobanu mai este acuzată şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Ciobanu Ortanţa, medic şef în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, la data faptei, la începutul anului 2016.

„În perioada aprilie – iunie 2012, inculpata Ciobanu Ortanţa, în calitate de medic – profesor în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare Slatina, deţinând şi funcţia de director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, a pretins şi primit suma totală de 2.300 lei de la 8 elevi înscrişi la examenul pentru obţinerea Certificatului de Competenţe Profesionale Nivel III avansat specializarea Asistent Medical Generalist – sesiunea august 2012, desfăşurat în cadrul unităţii de învăţământ. Concret, inculpata, având şi calitatea de îndrumător de proiect, le-a predat persoanelor respective lucrări deja finalizate şi a completat necorespunzător fişele de evaluare a proiectelor (părţile I-III). În contextul derulării urmăririi penale în cadrul acestui dosar penal, aflat la momentul respectiv pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt (declinat ulterior la DNA), intenţionând să prezinte o justificare licită sumelor de bani necuvenite pretinse şi primite de la elevi în schimbul predării de proiecte deja finalizate, inculpata Ciobanu Ortanţa a falsificat 6 facturi şi chitanţele aferente, în care a atestat, în mod nereal, faptul că ar fi primit sumele de câte 300 lei de la trei eleve pentru acordarea de consultanţă în cadrul Cabinetului individual de psihologie «Ciobanu Ortanţa». La data de 25 aprilie 2013, înscrisurile respective au fost prezentate organelor judiciare cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit în dosarul respectiv”, preciza un comunicat de presă al DNA.

Pin It