Sens dublu de circulație pe strada Cornișei

sens dublu strada corniseiReprezentanții Primăriei municipiului Slatina au anunțat desființarea sensului unic rutier pe strada Cornișei și demararea lucrărilor de amenajare a sensului rutier dublu pe această arteră. Acest proiect care va derula prin intermediul Direcției Administrarea Străzilor și Iluminat Public, iar Poliția Rutieră Olt și-a dat acordul în acest sens.

Până la sfârșitul acestui an, conducătorii auto care vor circula dinspre strada Crișan către Spitalul Județean Slatina vor putea vira dreapta în intersecția cu strada Libertății spre strada Cornișei, iar cei care vor circula dinspre spital către Policlinica de Stomatologie vor putea vira la stânga spre strada Cornișei tot în intersecția cu strada Libertății.

În ultimele luni din acest an vor fi efectuate lucrări minore pe strada menționată, care să reglementeze circulația pe sens dublu în zonă: se va trasa o linie continuă de la intersecția cu strada Primăverii și până la intersecția cu strada Crișan și va fi amplasat un semafor, precum și mai multe indicatoare, care să îi anunțe pe șoferi că regulile de circulație rutieră în zonă s-au schimbat.

De asemenea, Poliția Rutieră Olt a solicitat amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Primăverii cu Cornișei pentru asigurarea unor condiții optime și de siguranță pentru conducătorii auto ce vor efectua viraj-stânga spre strada Cornișei.

Decizia de schimbare a circulației rutiere în zonă a fost luată în urma unui sondaj publicat pe site-ul Primăriei Slatina și derulat în această vară, sondaj ale cărui rezultate au relevat dorința majoritară a cetățenilor în sensul reintroducerii circulației rutiere pe sens dublu pe artera menționată. 

Pin It